hcp pDe HCP-E zijn basic units met een zeer korte levertijd, uit voorraad leverbaar in één bouwvorm. Dit type is puur als ventilatie unit bedoeld. De bedieningszijde en de luchtrichting zijn eenvoudig te wijzigen. De buitenluchtkleppen, kanaalverwarmer en koeler kunnen op de kast worden gemonteerd.

Nu ook verkrijgbaar met warmtepomp buitendeel; volledig aangesloten en stekkerklaar naast de HCP-E buitenopstelling. Een ideaal product om op voorraad te houden, zodat het snel kan worden uitgeleverd.

buffervat cv installatiesDe combinatie van een buffervat en een CV-gasketel klinkt niet voor de hand liggend. Toch kan dit een ijzersterke combinatie zijn. Zo kan dan een ketel met een laag vermogen toch voldoen aan een grote (piek) warmte vraag. Bijvoorbeeld bij het verwarmen van grote ruimtes. Gedurende een langere periode dat de ketel brandt kan de warmte worden opgeslagen in het buffervat. Zodra de warmte vraag hoog is, kan deze geleverd worden uit het buffervat. De voordelen zijn dat er met een kleinere ketel volstaan kan worden, de ketel kan altijd onder ideale condities branden en piek vraag kan eenvoudig worden opgevangen door het buffervat.

De buffervaten voor CV-installaties worden standaard af fabriek voorzien anti roest primer en van 100 mm warmte isolatie (PLF isolatie – zie datasheet), optioneel kan worden gekozen voor 50 / 75 / 125 en 200 mm isolatie diktes al naar gelang de behoefte van de gebruiker. De isolatie wordt afgeschermd met een fraaie PVC beschermhoes, welke kan worden uitgevoerd in verschillende kleuren (zie bovenstaand).